Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Alexandra kutyafogatot hajtott...

A cikk megjelenési deje: 2007.03.13. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
kutyaszan3_1.jpgA Sport1 csatorna egyik mûsorában Erdei Zsolt, alias Madár adta stafétát Szandrának, azzal a "kitolós " feladattal, hogy tanuljon meg kutyaszánozni...

Scherer Károly, osztrák és magyar bajnok kutyafogathajtó, mint fotós ismerte meg Szandrát, egy közös munka alkalmával. Mindketten imádják a kutyákat, no és sportos életükben is sok közös vonás található. A munka végeztével hamar szóbakerült Szandi kedvence Arnold, s természetes volt, hogy a Vörös Ördök elnevezésû sibériai husky falka is jó téma. Akkor még Károly nem gondolta, hogy heteken belûl Szandrát a kutyafogathajtás titkaiba avatja be, sõt szoros tetfogásba is kerülnek. Pedig így történt. A dolognak több nehézsége is volt, ugyanis idén egyáltalán nem volt hó, úgyhogy szánozásról szó sem lehetett. Ilyenkor kerül elõ a száraz idõben használatos úgynevezett edzõkocsi, ami veszélyesebb szerkezet a szánnál, bár a kutyusoknak tökéletesen megfelel a tréningezésre. - Szandra nagyon ügyes volt! - mondta a fogathajtó bajnok. Bár félt elõször a sebességtõl, aztán már megbarátkozott a száguldással. Nem csoda, hogy elõször még nem vállalta, hogy egyedül menjen egy kört a fogattal, hiszen évekig tartó felkészülés szükséges a sporthoz. No meg a kutyák csak az õket velõ hajtó vezényszavainak engedelmeskednek. Ezért kellett a szoros testfogás, mert Szandrának csak sok alaklom után fogadnának szót. Abban azonban biztos vagyok, hogy Alexandra fizikális felkészültségével, a kutyaszeretete miatt kitûnõen megállná a helyét ebben az extrém sportágban is. - meséli az elsõ közös edzés tapasztalatait Karesz.

kutyaszan1.jpgkutyaszan2.jpg