Kérdés:

Szia! Elõször is köszönöm a választ a szójaszelettel kapcsolatban,nagy kár,hogy nem fogyaszthatom!:( Ismét felmerült bennem egy kérdés:P...megpróbáltam borsófõzeléket fõzni,amit joghurttal+ borsó egy részével szerettem volna behabarni.Az íze nem volt rossz,de az állaga egészen különös lett,mert kettévált a turmixolt borsó a joghurtos víztõl.Ezen hogyan lehet változtatni annak érdekében,hogy tényleg fõzeléket ehessek?:)

Válasz:

Kedves Zsanett!

Két ötletem van: az egyik, hogy keverd össze, ha elválik a borsó a joghurtos víztõl, és így már valamivel közelebb állsz majd a fõzi állaghoz. :)

A másik az, hogy ha már második szakaszban vagy, akkor kevés zabpehelylisztet vagy durumlisztet felhasználhatsz a sûrítéshez. Semmiképpen ne rántáshoz használd, hanem joghurtos vagy zsírszegény tejföllel készült habaráshoz vagy hintéshez. Ha ezt választod, az már nemcsak olyan, mintha fõzit ennél, hanem valóban fõzelék! :)

Szép napot!

Varga Anna