Kérdés:

Szia! Érdekelne hogy a zabpehely lisztbõl milyen ételeket tudok készíteni? És ha igen (pl. piskótánál) beilleszthetõ-e a súlykontroll programba? Ha pedig nem, mit tehetek, hogy az ehhez hasonló süteményeket betudjam illeszteni a programba?

Válasz:

Kedves Anna!

A zabpehelylisztbõl sokfélét lehet készíteni, többek közt muffint, goffrit. Piskótának még nem próbáltam, de valószínûleg azzal is mûködik. Annyit tudni kell róla, hogy nem olyan jó a sikértartalma, mint a finomított búzaliszté, tehát érdemesebb több sütõport beletenni, hogy jól feljöjjön a tészta. Sötétebb a színe is, és jellegzetes illata van. A családomnak pl. a zablisztes goffri jobban ízlik, mint az eredeti, nem kell aggódni miatta! :)

Érdemes kísérletezni vele, ha kipróbáltad piskótának, kérlek írd le a tapasztalatodat!

Jól használható fõzelékek sûrítéséhez is, vagy kenyérsütés egyik alapanyagaként.

További ötleteket találsz a honlapon a receptek menüpont alatt.

Éppen ma kaptam egy levelet ezzel kapcsolatban, amit most bemásolok neked:

Szia! Korábban érdeklõdtem a zabliszttel való sütésrõl,mire azt a választ kaptam,h nem próbáltad még,írjam meg a tapasztalataimat. Nos azt kell,h mondjam,h remekül lehet vele dolgozni:P Ezenkívül szeretnék küldeni 2 receptet,ha jól láttam ilyenek még nincsenek a repertoárban:) Gesztenyegolyó 10 db 125 g natúr gesztenyemassza 4 db darált korpovit kb 1-2 pohár natúr joghurt(formázható massza) édesítõ,rumaroma, meggy A hozzávalókat összekeverem,majd golyókat formálok. Közepükbe meggyet teszek,majd kókuszreszelékbe vagy karobba megforgatom. Almaleves Hozzávalók: 6 közepes alma, 1 pohár joghurt, 2 k.kanál zabliszt, 10 szegfûszeg, 1 rúd fahéj,édesítõ-kb 30 db Az almát felszeleteljük, és kb. 1,5 ll vízzel feltesszük fõni, a fûszerekkel együtt. Ha megpuhult,langyosra hûtjük,majd pépsre turmixolom. A joghurttal, és liszttel behabarjuk. Levesbetétként tehetünk bele egy kis zabpelyhet a habarás után,azzal együtt még 1-2 percig fõzzük. Melegen és hidegen is fogyasztható.

Remélem segítettem. A felhasználásának csak a fantázia szab határt. :)

Üdvözlettel,

Varga Anna