Kérdés:

Sziasztok! A múlt héten vásároltam meg Alexandra könyvét. Elolvastam. Szimpatikus, nem tünik lehetetlennek. Elég sokmindent kipróbáltam már, hogy az ideális súlyt elérjem vagy megtartsam. 32 éves múltam. Van egy 5 hónapos kisfiam. A terhesség kezdetén már volt rajtam +5 kiló, erre még híztam 20kg-ot. Szülés után csak a gyerek súlya hiányzott belõlem. 3 hónapig tudtam szoptatni. Sem a szoptatás alatt, sem utána nem mozdult a súlyom. Belekezdtem múlt hónapban egy böjt kúrába (korábban már sikeresen végeztem ilyet), most sajnos be kellett látnom, hogy a gyerek mellett ezt nem tudom maximálisan végigcsinálni. A könyv elolvasása és többszöri tanulmányoása után az ételek elkészítéséhez szeretnék segítséget kérni. Korábban már hallottam Alexandrát nyilatkozni ünnepi fogásokról, olyan jó lenne tudni, hogyan készíti el a "zabos sütit" vagy a kókuszos csirkecomb filét? Vagy ha én annyira nem vagyok oda a vadakért helyettesíthetem-e sovány felvágottal vagy csirkemellel? Tervezitek-e hogy a Total Food szolgáltatásait Egerbe is elhozzátok? Ha alacsony indexû ételeket párosítok össze, hagyományos konyhai eljárások során akkor azok továbbra is alacsony indexû ételek maradnak? Várom vélaszotokat.

Válasz:

A Súlykontroll Programot bemutató könyv 168. oldalán találsz egy második szakaszban fogyasztható, rendkívül finom édességet: mandulás-aszalt meggyes muffin. Elõkészületben van Alexandra receptkönyve is, abban is biztosan találsz majd kedvedre valót.
A Súlykontroll Program egyik jó tulajdonsága, hogy nem erõltet rá semmit az emberre, hanem abban segít, hogy a kedvelt élelmiszereinkbõl hogyan állítsuk össze a menünket úgy, hogy még fogyni is tudjuk vele. Éppen ezért a válaszom: nem szükséges vadhúst enned, ha nem szereted! Helyettesítésekkor annyira kell, hogy ügyelj, hogy állati eredetû, fehérjében gazdag alapanyagot válassz. Ennek megfelel akár a sovány felvágott, akár a csirkemell.
A Total Food szolgáltatással kapcsolatban annyit sikerült kiderítenem, hogy a honlapjukon fel lehet velük venni a kapcsolatot, ahol be lehet írni, hogy milyen településen nincs még szállítás, hová szeretnénk, hogy jöjjenek, amit õk feldolgoznak. Van egy ügyfélszolgálati szám is, amelyet hívhatsz: 06/40-336-336. Biztosan megadják a választ a kérdésedre.
Az alacsony indexû ételek párosítására a válaszom az, hogy attól függ, hogy milyen konyhatechnológiai eljárásra gondoltál. Például, ha habarással készíted a zöldbabfõzeléket, akkor hiába zöldbab az alapanyag, akkor is a második vagy harmadik szakaszba „számûzöd", attól függõen, hogy milyen lisztet használsz az elkészítéséhez. Zabpehelyliszttel második szakaszos, búzaliszttel harmadik szakaszossá válik. Ha nem ilyen konyhatechnológiára gondoltál, írd meg konkrétan, mit szeretnél tudni, és ahogy tudok, válaszolok rá! Addig is sok sikert!