Kérdés:

Köszönöm az elõzõ válaszodat, és még egyszer Boldog Új Évet Kívánok Neked! Lenne még 1 pár kérdésem. A francia sajtkrémet már múltkor leírtam, Te szerinted ha a krémsajtot kicserélem joghurtra vagy kefirre azt már ehetném 2. szakasztól? Vagy ha tudsz olyan krémsajtot amit ebben a szakaszban bele lehetne tenni, légyszives írd meg. Mi házi tejet iszunk, hogy Én is tudjam fogyasztani akkor fele-fele arányban vizet és tejet keverjek össze? Válaszaidat elõre is köszönöm, további szép napot!

Válasz:

Francia krémsajt: ha a Brynza sajtkrém az a light forma, aminek az összetételét legutóbb elküldted, és a benne felhasználásra kerülõ sajt is második szakaszos, akkor eheted a második szakasztól az így elkészített krémsajtot. 

Házi tej: szerintem az általad leírt megoldás is jó lehet, de még jobb, ha állni hagyod a tejet, majd lefölözöd a tetején képzõdött fölét, így a legnagyobb részét a zsírnak eltávolítod. Ha tényleg igazi házi tej, akkor ezt meg lehet vele csinálni. Ha bármi miatt nem szimpatikus ez a megoldás, akkor felezd vízzel.

Ha lesz még kérdésed, írj!