Kérdés:

Kb. 161 cm vagyok és jelenleg 53,5 kg. Már kb. 1 hónapja próbálok figyelni arra, hogy mit eszem, eddig 2,5 kg-ot sikerült fogynom, viszont szeretnék még kb. 2 kg-ot fogyni. Próbálok minnél több teljes kiörlésû kenyeret, halat, csirkét enni, vacsorára is könnyû ételeket és keveset eszem. A kérdésem az lenne, hogy a különbözõ fõzelékeket mennyire ajánlott fogyasztanom? (Pl.: borsófõzelék, lencsefõzelék) Ha ilyen fõzeléket csinálok, akkor a habarásba Graham lisztet teszek. Graham lisztet mennyire ajánlott fogyasztani? Illetve ezzel sûríteni az ételt? Ha ez nem megfelelõ tudnál valami mást ajánlani? Elõre is köszönöm válaszod!

Válasz:

Sûrítésre több lehetõség is van. Hogy melyiket választod, az attól is függ, hogy melyik szakasz szerint étkezel. Míg a Súlykontroll Program elsõ szakaszában még csupán saját anyaggal történõ sûrítést tudsz megoldani, addig a második szakasztól 87-10 nap letelte után) már a saját anyaggal való sûrítés mellett belefér a hintés és a habarás is, némi változtatással. Mind a hintéshez, mind a habaráshoz elsõsorban zabpehelylisztet érdemes felhasználni, de emellett jó hatású a durum-, graham és tönkölybúzaliszt is.  Azonban fontos mértékletesen használni õket, mert energiatartalomban nincs lényeges különbség. A habaráshoz emellett a zsíros tejföl helyett annak zsírszegény változatát, vagy ha az étel jellege megengedi, akkor joghurtot vagy kefirt ajánlok felhasználni.

Összefoglalva: jól csinálod, hogy grahamlisztre tértél át, de próbálj meg kevesebb lisztet használni a fõzelékhez, mint amikor hagyományosan készíted.

Ha bármilyen kérdésed lenne még, írj!