Kérdés:

Elküldöm a tiramisu receptet, amit kigondoltam, mert azt írtad, hogy így meg tudod mondani, mennyi is egy adag. Lesz egy piskóta, amit feldarabolgatok és kávéba mártok: 14 evõkanál zabkorpa, édesítõ, kicsi szódabikarbóna, 3 tojás, 10 evõkanál víz, vanília aroma, 1 evõkanál light margarin. A tojásokat szétválasztom. A fehérjét felverem habbá. Az összes többi hozzávalót összekeverem és a habbal lazítom. Kiolajozott vagy vajazott tepsiben sütöm. Ezután elkészítem a krémet: 25 dkg light mascarpone, 3 db tojás, 1 dkg kakaópor, 5 cl rum, 3 dl kávé, édesítõ, 2 g só. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákhoz tesszük a mascarpone sajtot. Esetleg lehet belereszelni egy fél citrom héját. Ezt a masszát habverõgéppel kihabosítjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval szintén habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összeforgatjuk. Nagyon köszönöm a segítséged :)

Válasz:

A hozzávalókkal kapcsolatban csak annyit javasolnék, hogy a rum helyett rumaromát használj, mert az alkoholnak mindig nagy az energiatartalma. Abból amit leírtál úgy látom, hogy legkevesebb 6 adag kijöhet ebbõl a mennyiségbõl. Ha igen, akkor 1 adagot ehetsz belõle legfeljebb.

Azért el fogom készíteni én is itthon, hogy lássam is, hogy mekkora belõle így 1 adag... :) A tapasztalatomról írni fogok.

Ha bármilyen kérdésed lesz még, írj!