Kérdés:

Az lenne a kérdésem, hogy sushit lehet-e fogyasztani a második szakaszban? (gondolom a tengeri herkentyûk általában elsõ szakaszosak, inkább a rizs miatt lehet gond) Ha igen, mennyi belõle egy adag? Valamint mi a helyzet pl az üvegtésztával? És még egy kérdés: mi a különbség a májkrém (ami közepes SI) és a kenõmájas (ami magas SI) között? Nem tudom, hogy a sok készítmény között melyik hová tartozik, esetleg tudnál néhány konkrét példát mondani?

Válasz:

Igen, lehet enni sushit a második szakaszban. A halra és rizsre vonatkozó adag ajánlások vonatkoznak rá, azaz 15 dkg hal, 5 dkg (száraz állapotban) rizs. Az üvegtésztát is lehet a második szakaszban enni, ebbõl is 5 dkg (száraz állapotban) 1 adag. A májkrém és a kenõmájas között zsiradéktartalmukban van különbség. Sajnos termékneveket nem mondhatok, de az állaga is jó ismérve a különbségnek: a kenõmájas a nagyobb zsiradéktartalmának köszönhetõen krémesebb állagú, jobban kenhetõ.

Ha felmerül még kérdés, írj!