Kérdés:

SZép napot Anna!Nem is kérdésem lenne igazán ,hanem ha ön jóvá hagyja akkor ismertetném a második szakasztól fogyasztható túró gombócomat.SZÓVAL ÉN NEM A MEGSZOKOTT MÓDON BÚZADARÁVAL KEVERTEM ÖSSZE HANEM TELJESKIÕRLÉSÛ LISZTTEL!!!!!!és temészetesen édesítõvel(folyékony)és nem cukros tejföllel kínáltam hanem édesítõszeres kefírrel ugyan olyan finom és szerintem bûntudat nélkûl fogyasztható.A kérdésem másra irányúlna egy nap második szakaszban hányszor lehet teljeskiõrlésû kenyeret enni és milyen mennyiségben köszönettel

Válasz:

Nagyon jó ötlet az így elkészített, második szakaszban is fogyasztható túrógombóc! :-) Nekem is van egy: búzadara helyett lehet zabkorpát is használni (ez még jobb a felszívódás szempontjából, és rostot is többet tartalmaz, próbáld ki!). Egyszóval: igen, az általad leírt recept egy jó recept, így lehet fogyasztani a második szakaszban, csak a javasolt mennyiségek betartására is ügyelj.

Teljes kiõrlésû kenyér: egyszer vagy legfeljebb 2x javasolt. Elõször a reggelihez (ha az éppen nem müzli, vagy zabpehely, zabkása), és másodszor pedig akkor, ha az ebéd pl. olyan fõzelék, ami mellé elengedhetetlen a kenyér fogyasztása. De ha pl. az ebéd hagyományos köretbõl áll (rizs, durumtészta), akkor kenyeret csak reggelire fogyassz. Vacsorára pedig maradj meg a jól bevált korpás abonettnél, vagy ha fõtt ételt eszel, akkor a zöldség köretnél. A mennyiségre vonatkozó ajánlást megtalálod a Súlykontroll Index táblázatban.

Ha lesz még bármilyen kérdésed, írj!