Kérdés:

Nemrég szeder és baracklekvárt készítettem, édesítõvel, és Gelfix-el, aminek a tasakján ugye cukrot javasolnak, de én ezt édesítõvel helyettesítettem. Kérdésem az lenne, hogy az így kapott lekvár melyik szakaszba sorolható? Másik kérdésem a hígpalacsintval kapcsolatos. Ha a búzaliszt helyett zablisztet használok, valamint 3 egész tojást, 3 deci tejet, kevés ásványvizet és édesítõt, akkor ez melyik szakaszba sorolható? Fogyni szeretnék, még kb. 2-3 kg-t, mert eddig a Súlykontroll segítségével sikerült 11 kg-tól megszabadulnom :) És még valami: tudnátok még több desszert receptet ajánlani a honlapon, amik az 1-es szakaszban is fogyaszthatók? Köszönöm!

Válasz:

A lekvárok így elkészítve már a második szakasztól fogyaszthatóak. De! ez a gyümölcsöktõl is függ. Ha pl. meggybõl fõzted volna, akkor az már elsõ szakaszos lett volna úgy, ahogy elkészítetted. Mivel azonban a szeder alapból is 31-es, az õszibarack 32-es a sárgabarack 42-es SKI-jû, így a belõlük készült cukormentes lekvár is az lesz.

A palacsinta is második szakaszos így.

Mind a palacsinta, mind a lekvár esetében vedd figyelembe a mennyiségi ajánlásokat is. :)

Ahogy lehetséges, bõvítjük az elsõ szakaszos desszert receptek listáját a honlapon.