Kérdés:

Már a második szakasznál tartok, de lenne pár dolog, amire még nem találtam meg a választ. Ebben szeretném segítségedet kérni. Egy nap hányszor lehet húst , fehérjét enni?Illetve zöldségeket? A második szakaszban vacsorára csak 30, és az alatti indexû ételeket lehet enni, akkor hogy lehetséges, hogy az étrendekben vacsora mellé szerepel Wasa kenyér? Hol lehet rozs pitát vásárolni? Már több helyen kerestem, de sehol sem találtam. Korpás zsemlét, meg csak ilyet találtam: összetétele: búzaliszt, víz, rozsliszt, búzakorpa(5.7g/100g) élesztõ, búzarost, só (40%kal csökkentett) zappehely, szezámmag, lenmag, margarin, savópor…. A karalábénak mi az indexe? Biztos elkerülte a figyelmemet valami, de tanácstalan vagyok ezekkel kapcsolatban. Köszönöm szépen a válaszokat, szerintem nagyon jó a program.

Válasz:

Állati eredetû fehérjeforrást minden fõétkezés alkalmával javasolt fogyasztani (reggeli, ebéd, vacsora). Ez természetesen nem kizárólag a húst jelenti. Ide tartozik a sovány tej, a sovány sajtok, a joghurt, kefir, sovány túró, a tojás is. Zöldséget naponta többször érdemes fogyasztani, én legalább 4 étkezésre javasolnám. Azért szerepel a wasa kenyér vagy korpás abonett a vacsora mellé, mert van 4 kivétel, ami az elsõ szakaszban (és a vacsoráknál) annak ellenére is fogyasztható, hogy közepes index-szel rendelkezik. Ez a 4 kivétel a zabpehely, zabkorpa, korpovit keksz és a wasa/abonett kenyér. Sajnos nem tudok válaszolni arra, hogy kapsz majd rozsos pitát, nincs pontos infóm róla. Érdemes megkérdezni olyan üzletekben, ahol pitát árusítanak (pl. a Falafel üzletben a Paulai Ede utcában). Sajnos nem a legjobb összetételû az a korpás zsemle, amit leírtál, mert elsõ helyen szerepel az összetételi listában a búzaliszt, ami azt jelenti, hogy abból van benne a legtöbb. Érdemes tovább keresned. Fõ szempont: ne legyen benne búzaliszt, vagy ha igen, akkor minél kevesebb, és ha lehet, teljes kiõrlésû. Ha találsz, akkor válasz inkább tönkölybúza kenyeret/zsemét, VAGY zabliszttel készültet VAGY durumliszttel készültet. A karalábé már az elsõ szakaszban fogyasztható alapanyag.

Köszönjük a dicséretet, örülünk, hogy tetszik! :) Ha bármilyen kérdésed felmerülne még, írj!