Kérdés:

Az lenne a kérdésem hogy más alapanyogot lehet e keverni mással. pl.jégsaláta másik saláta helyett változik e úgy az étel.Ha ebédre csak salátát eszek,de tartalmaz joghurtot,halat vagy húst vagy csak tele van zöldséggel elegendõ e,mert nem igazán szoktam sokat enni,általában csak reggelire.Mindig tudom mikor mennyi elég.Béres Alexandra Ízek a paradicsomból címü könyvébõl lehet e fõzni akkor ha a súlykontroll pogramot csinálom?

Válasz:

Az alapanyagok cseréjénél a cserélendõ alapanyagok súlykontroll indexei a meghatározóak. 30 alatti alapanyagot szintén 30 alatti alapanyagra érdemes lecserélni. Elég az ebédre a saláta, de minden esetben tartalmazzon állati eredetû fehérjeforrást (túró, hal, joghurt, sajt, tojás, hús, vagy máj). A mennyiségi ajánlásokat megtalálod a súlykontroll index táblázatban. Ezek a legfeljebb fogyasztható mennyiségek. Igen, a szakácskönyvben a receptek végén az energiatartalom mellett fel van tüntetve az is, hogy a súlykontroll program mely szakaszaiban ajánlott az adott recept.