Kérdés:

Kedves Anna! Nem tudom, hogy Öntõl kell-e megkérdeznem, de lenne kérdésem a programmal kapcsolatban. Ma volt az 1. szakasz utolsó napja, holnaptól kezdõdik egy hosszabb szakasz, a 2. Szeretném minél változatosabbá tenni, de úgy látom, több alapvetõ étel nincs besorolva. Van esetleg egy bõvebb lista, vagy eddig csak ez van. Pl. az étrendben van mustár, de nincs besorolva, vagy pl párizsi ehetõ valamikor... (ezek érdekelnének) A feltüntetett receptek a 2. szakaszban már fogyaszthatóak, vagy ez is változó - sajnos nincs odaírva melléjük, hogy melyik szakaszhoz tartozik (kivéve az 1.). Szerintem ez sokunknak segítene! Amennyiben tud nekem segíteni, várom szíves visszajelzését! Köszönöm, L. Anett

Válasz:

Kedves Anett!

A párizsi ugyan nem az a felvágott, amit mintaétrendre terveznék (magasabb zsírtartalma, kevésbé értékes húsrészei miatt), de a hétköznapokban beleférhet egy fogyókúrás étlapba. Ha ezt választod, akkor szárnyaspárizsit válassz elsõsorban. Tehát fogyaszthatod a második szakaszban. A mustárnál elsõsorban az lenne a jó, ha találnál cukormentes változatot, de ez sajnos nem egyszerû. Én pl. csak bio mustárt láttam, ami az volt, de sajnos a bio általában sokkal drágább a normál termékeknél. Tehát: elsõsorban ha kapsz, cukormenteset kellene választani, ha nem kapsz, akkor pedig a normál változatból kevesebbet használj fel, mint amennyit szoktál. Ez azért lehet megengedett, mert a mustár összetételében a cukor igen csekély mértékben szerepel, így ha nem minden nap nagy mennyiségben használod, akkor nem fogja befolyásolni az eredményedet.

Folyamatosan dolgozunk a táblázat bõvítésén, ahogy meg tudjuk oldani, fel fogjuk tenni a honlapra az új adatokat is. Addig annyit tudok javasolni, hogy ha bizonytalan vagy valamiben, akkor kérdezz engem, és megpróbálok mindenre válaszolni.

A receptek kivétel nélkül fogyaszthatók mind a második szakaszban! :)

De sok segítség lehet az étrended összeállításban a a honlapon található mintaétrendek áttanulmányozása is. Ezek is második szakaszos mintaétrendek.

Sok sikert!

Üdvözlettel,

Varga Anna