Kérdés:

Kedves Anna! Lenne egypár kérdésem a programmal kapcsolatban.Nem találok néhány élelmiszert a táblázatban ezért ezeknek nem tudom a súlykontroll indexét .Légyszíves írd meg ezeket! Búzadara, felvágottak amik látható zsírt nem tartalmaznak(pl:párizsi,zalai),pacal,pomelo. Köszönöm: Judit

Válasz:

Kedves Judit!

Vannak alapanyagok, amelyek nem találhatóak még meg a Súlykontroll táblázatban. A táblázat bõvítésén folyamatosan dolgozunk. Amíg pontos indexet nem tudok adni, addig az alábbi tanácsom van a alapanyagok választásával kapcsolatban: a felvágottaknál azt nézd meg a csomagolásán, hogy tartalmaz-e cukrot, és ha igen, hanyadikként szerepel a felsorolásban. Minél elõrébb, annál rosszabb, mert annál több van belõle az adott termékben.

Általában a felvágottak alacsony súlykontroll indexûek, de a nagyobb zsírtartalmúak közepes és magas kategóriába tartoznak (pl. közepes a májkrém, magasak a szalámi és kolbász félék). A friss húsok általában alacsony indexûek, a belsõségek közepesek. Ezért a pacal mint alapanyag is közepes indexû. Persze ebbõl lehet akár magas katergória is, ha zsírral készül, és fehér kenyeret eszünk hozzá, de az alapanyag, önmagában 31-60 SKI közötti. A búzadara is nagy valószínûséggel 60 feletti értékkel rendelkezik.

Ha meg lesznek a pontos számok, felrakjuk a honlapra.

Üdvözlettel,

Varga Anna