Kérdés:

Volna hozzád egy kérdésem. :)

Készítettem bucikat, viszont nem tudom, hogy ezt be-e lehetne sorolni a második szakaszba.

Küldök Neked képet is, amin a bucik láthatók. :)

Itt a recept:

 

35 dkg zabpehelyliszt

12,5 dkg natúr joghurt

1 tojás

2 dkg szezámmag

1 dl tej

2 dkg élesztõ

3 kávéskanál zabkorpa

2 evõkanál zabpehely

 

1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást.

2 A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zebpelyhet, jól keverjuk össze.

3. Langyos tejbe tegyük bele az élesztõt és jól keverjük össze.

4. Az élesztõs tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez.

5. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, állítsuk össze a tészta végleges formáját.

6. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet, ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni.

7. A kész tésztabucikat beletesszük egy sütõpapírral bélelt tepsibe.

8. Melegítsük fel a sütõt 200 fokra, és tegyük be a bucikat 30-35 percre.

 

Elõre is nagyon szépen köszönöm a választ!!!

Válasz:

A recept tökéletes, olyannyira, hogy engedelmeddel felrakom a honlapon található receptek közé is! :)

Jó hír: belefér a súlykontroll program 2. szakaszába, így a fogyókúra alatt is fogyasztható. Javasolt adag: nõknek 1 db/nap, férfiaknak 1,5 db/nap.