Kérdés:
Volna hozzád egy kérdésem. :)
Készítettem bucikat, viszont nem tudom, hogy ezt be-e lehetne sorolni a második szakaszba.
Küldök Neked képet is, amin a bucik láthatók. :)
Itt a recept:
35 dkg zabpehelyliszt
12,5 dkg natúr joghurt
1 tojás
2 dkg szezámmag
1 dl tej
2 dkg élesztõ
3 kávéskanál zabkorpa
2 evõkanál zabpehely
1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást.
2 A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zebpelyhet, jól keverjuk össze.
3. Langyos tejbe tegyük bele az élesztõt és jól keverjük össze.
4. Az élesztõs tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez.
5. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, állítsuk össze a tészta végleges formáját.
6. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet, ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni.
7. A kész tésztabucikat beletesszük egy sütõpapírral bélelt tepsibe.
8. Melegítsük fel a sütõt 200 fokra, és tegyük be a bucikat 30-35 percre.
Elõre is nagyon szépen köszönöm a választ!!!
Válasz:
A recept tökéletes, olyannyira, hogy engedelmeddel felrakom a honlapon található receptek közé is! :)
Jó hír: belefér a súlykontroll program 2. szakaszába, így a fogyókúra alatt is fogyasztható. Javasolt adag: nõknek 1 db/nap, férfiaknak 1,5 db/nap.