Kérdés:

32 éves, kétgyermekes anyuka vagyok. 158 cm-es magasságomhoz kb. 16-17 éves korom óta a gyermekeim születése elõttig (28 éves koromig) 49-51 kg közötti súly párosult. A két szülés között a szoptatás és az újabb várandósság miatt semmiféle fogyókúrát és nagyobb intenzitású mozgásformát nem ûztem, de most, hogy a kisebbik gyermekem is elmúlt másfél éves, és abbahagyta a szopizást, szeretném újra visszanyerni a régi alakomat. 5 hete kezdtem el intenzíven mozogni (heti 6 x 1 óra torna és cardio vegyesen) és a Súlykontroll 21 napos diétája szerint étkezni. Induló súlyom 59 kg volt, az 5 hét alatt ez 57 kg lett, és cm-ekben is mérhetõ a változás, valamint a testzsír%-om is kedvezõen változott :-). Tehát elégedett vagyok. Elolvastam a Súlykontroll könyvet is, mert szeretném folytatni az eszerinti étkezést de egy dolog nem teljesen világos számomra. A 2. szakaszra azt írja a könyv, hogy 2 alacsony mellé 1 közepes indexû étel is fogyasztható, és ezt napi szinten kell betartani, nem egy-egy étkezésen belül. Ez azt jelenti, hogy minden nap megehetek 8 alacsony és 4közepes ételt, a könyvben javasolt mennyiséget figyelmebe véve, tetszés szerinti elosztásban? (A 21 napos diéta napi 4x ír elõ étkezést, ebbõl indultam ki, de nem vagyok ebben a dologban biztos, mivel a 21 napos diéta nem ezt az arány követi, pl. a 8. napon 19 alacsony és 3 közepes étel fogyasztható, és a honlapon található mintaétrendekben is napi 5 étkezés szerepel, az alapján az én elgondolásom szerint 10 alacsony 5 közepes étel lenne fogyasztható.) Kérdésem tehát az lenne, hogy mi alapján tudom kiszámolni az egy nap elfogyasztható ételmennyiséget, vagy hogy konkrétan a 2 szakaszban napi mennyi alacsony és mennyi közepes ételt fogyaszthatok el? Várom válaszod!

Válasz:

Örülünk, hogy rátaláltál a súlykontroll programra, és annak is, hogy elégedett vagy. :-)

A kérdésedre válaszolva:

Az elsõ szakaszban csak 30-as SKI alattit, napi legfeljebb 16-20 adagban javasolt.

A második szakaszban már lehet 30-60 közötti indexût enni. Legfeljebb 3-5 adagban javasolt, értelemszerûen az arány betartásához min. 6-10 adag alacsony indexût el kell fogyasztani. De ez nem azt jelenti, hogy alacsony indexû alapanyagból nem fogyaszthatsz többet, csak az a meghatározott, hogy legalább duplája legyen a közepes indexûnek (de lehet akár triplája is, ha úgy szeretnéd) A felsõ határ ilyenkor is legfeljebb 16-20 adag az alacsonyból.

A harmadik szakaszban ugyanaz a javaslat, mint a másodikban, csak három naponta már lehet 60 feletti alapanyagot is fogyasztani 1, legfeljebb 2 adagban. Azon a napon, amikor 60 felettit is tartalmaz az étkezésed, második szakaszosból legfeljebb 2-3 adag ajánlott.

Remélem ez így érthetõ volt, ha nem, vagy ha felmerül benned még kérdés, írj! :-) További sok sikert a Programhoz!