Kérdés:

Kedves Varga Anna! Most ismerkedem a súlykontroll programmal, és számomra még nem világos hogy a receptekhez szükséges alapanyagok mennyisége hogyan lett megadva. Ezek a fõzés elõtti alapanyagok mennyiségei, vagy már a fõzés utáni? Kiválasztottam egy ételt és az elõírás szerint 25g paradicsom szükséges hozzá egy normál paradicsom 90grammos. Nagyon kicsinek tûnnek számomra az arányok, félre értettem volna a recepteket?

Válasz:

Kedves Judit!

Biztosan nem értettél félre semmit, sajnos ez nem annyira egyértelmû, mint ahogy szerettük volna.

Nagyrészt a nyers állapotban vagy pl. rizs, tészta esetén száraz állapotban lévõ mennyiségeket jelzi. Azonban vannak kivételek, mint pl. a húsok. A húsoknak készre sülten kellene annyinak lenniük, mint amennyit a Súlykontroll adag ajánl.

Nem tudom melyik recept volt, amiben ennyi a paradicsom. Ha a paradicsom csak ízesítés kedvéért van benne, akkor elképzelhetõ, hogy 1 adagra 1/4 paradicsom jut. De ha pl. ezt a mennyiséget a paradicsomsalátánál találtad, akkor teljesen biztos, hogy elírás, ugyanis 250 g vagy 25 dkg a helyes mennyiség. Ha pontosan megírod, melyik recept, akkor pontosabb választ tudok adni, illetve elírás esetén javítani is tudom.

Ha bármilyen kérdésed felmerül még, írj!

Üdvözlettel,

Varga Anna