Kérdés:

Kedves Anna! Segitségedet kérem megint, mert nem tudtam meghatározni, hogy a diéta engedi-e és mikor ezeket az ételeket. Ruszli házilag elkészitve. Amiben nincs cukor és tartositószer, csak hagyma, mustármag, izesités képpen sárgarépa de ez elhagyható. Zabpelyhes alma. Alma, joghurt, zabpehely, 1 tk. méz. Hagymakrém. Kevés olajon és vizen megpárolom a hagymát és utána egy kicsit szinesre piritom. Mikor készen van akkor 1 ek zabpelyhet és izlés szerint mustárt teszek bele. Francia sajtkrém.Brynza, sajtkrém,kefír vagy joghurt, bors, fokhagyma, zöld füszerek izlés szerint. Most egy kicsit elakadtam a diétában, mert úgy nézki, hogy helico baktérium van a szervezetemben és sok tiltó listás élelmiszer van. Szeretném a kúra után a Súlykontroll Programmal folytatni, de nem tudom, hogy hogy lehetne a két étkezés között az etmenetet megoldani. Jó lenne ha ebben is tudnál segiteni. Elõre is köszönöm, további jó munkát és szép napot Kívánok Neked!!!! :D

Válasz:

Kedves Csilla!

A leírt ruszli ha sárgarépás, akkor második szakasztól javasolható, ha elhagyod a répát, akkor már az elsõtõl. Zabpelyhes alma nagyon jó lenne, ha nem mézzel édesítenéd. Ha édesítõvel édesíted, akkor elsõ szakaszos. Hagymakrém: elsõ szakaszos így elkészítve. :) Francia sajtkrém: kérlek küldd el a Brynza sajtkrém pontos összetételét, hogy meg tudjam mondani, hogy belefér-e a második szakaszba. Ha jól tudom, elég zsíros, ezért nem biztos, de kíváncsi vagyok az összetételére, és a pontos tápanyag tartalmaira. Ha elsõ szakaszos sajtból készíted ezt a krémet, akkor marad elsõ szakaszos, ha második szakaszos sajtból, akkor a krém is második szakaszos lesz, hiszen a legnagyobb részét a sajt teszi ki.

Szívesen segítek az átmeneti szakaszban, nyugodtan visszaállhatsz majd a súlykontrollra. Ahhoz, hogy segíteni tudjak, meg kell írnod a kérdéseidet ezzel kapcsolatban.

Sok kitartást!

Üdvözlettel,

Varga Anna