Kérdés:

Szeretném megköszönni az eddigi segítségedet és válaszaidat, mindig "felvilágosítottál", ha valamit nem értettem. Ezúttal a köretrõl szeretnélek kérdezni. Nagyon szeretem a gombapörköltet, amit régebben rizzsel vagy tarhonyával ettem, azonban tudom, hogy ezek semmiképp sem elsõ szakaszos köretek. Tudnál olyan köretet ajánlani, ami jól illik a gombapörkölthöz, ugyanakkor 1. szakaszú? És még azt szeretném tudni, hogy a zabliszttel (ezen kívül kizárólag elsõ szakaszba tartozó hozzávalókból) készült sütik, muffinok elsõ szakaszúak maradnak? Például ha piskótát készítek zablisztbõl... Válaszaid most is nagyon köszönöm! Kellemes napot!

Válasz:

Elsõ gondolatom a gombapörkölthöz a zabpehelylepény volt. Természetesen nem annyira ízletes, mint a rizs, de ez fér bele az elsõ szakaszba. Ha már a második szakasz szerint étkezel, akkor újra eheted rizzsel is. :) A zabpehelylepényt úgy kell elkészíteni mint a vadrizs lepényt (megtalálod a honlapunk receptek menüpontja alatt) csak épp a rizs helyett zabpehellyel, és az elsõ szakaszra való tekintettel csak tojásfehérje felhasználásával.

Sajnos a zabliszt második szakaszos, és ha olyan ételt készítesz belõle, aminek legnagyobb része/alapja a zabliszt, akkor az második szakaszos lesz: így pl. a zablisztes piskóta is.

Elsõ szakaszos édességeket találsz a honlapon a receptek közt és a prakikák rovatunkban, aminek a linkjét bemásoltam ide:

http://www.beresalexandra.hu/praktikak/az_edessegek_egyuk_vagy_ne_egyuk

Remélem ezzel is segítettem, ha lesz bármilyen kérdésed még, írj! Sok sikert! :)