Kérdés:

Kedves Anna!

Orulok, hogy tetszik Neked az otletem és ezáltal még nagyobb lelkesedéssel vetem bele magamat a receptírásba :):):).

Megszuletett a fejemben már tobb recept, de próbállok arra torekedni, hogy minél tobb recept besorolható legyen az 1. szakaszba is, így szuletett meg a Rostban gazdag túrógolyó, Különösen töltött csirkemell és az Almabefõtt szelet is.

A recepteket mindig letesztelem, így tudom meg, hogy kinek hogyan ízlik, általában a testvéremre osztom ezt a nagyszeru feladatot :), ez a 2 étel nagyon elnyerte tetszését és már kérdezte is, hogy mikor készíttem újra :):):) .

Igaz, írtad, hogy elosszor kuldjem el a receptet és utánna készítsem el, hátha kell rajta valamit változtatni, de, mivel nemsokára jon az írásbeli érettségik - március 11-tol -, ezért eléggé feszulten várom ezeket a napokat és muszály valamit csinállnom, hogy lekossem magamat.

Hát igen, ez az érettségi az egész osztály számára ,, megrázó ,, :):):) .

Úgyhogy elkészítettem ezt a 3 receptet, aminek a fotóit kuldom is neked.

Úgy próbálltam osszeállítani az alapanyagok adagjait, hogy beleférjen a konyvben leírtakhoz.

Rostban gazdag túrógolyó

Hozzávalók

4 evokanál zabkorpa

4 evokanál zabpehely

20 dkg túró

3 evokanál édesítto

3 dl tej

15 dkg kókuszreszelék

1. Amíg elkészítjuk a tésztát, vegyunk elo egy nagyobb edényt és forrósítsunk benne vizet - ebben fogjuk a gombócokat megfozni -.

2. Egy másik edénybe keverjuk ossze a tejet, zabpelyhet, zabkorpát és az édesíttot, fozzuk ossze pár perc alatt.

3. Amikor elkészult, tegyuk hozzá a túrót és jól keverjuk el.

4. 2 kanál segítségével formázzunk golyókat a tésztából és tegyuk bele a forrásban levo vízbe - célszeru a gombócokat rogton a vízbe formázni, ne kulon tálra, mivel eléggé puha tésztát kapunk -.

5. Amikor feljottek, fozzuk még 1 percig - célszeru rogton behempergetni a kókuszreszelékbe, mivel nagyon puhák, óvatosan dolgozzunk a gombócokkal -.

12 db gombócot tudunk készítteni.

Fogyasztható: 1. szakasz

Különösen töltött csirkemell

Hozzávalók

2 db csirkemell - kb. 30 dkg -

1 paradicsom

10 dkg kemény trappista sajt light

15 dkg gomba

só, koménymag

1. Melegítsuk be a sutot 200 fokra.

2. Mossuk meg a csirkemelleket és vágjuk el hosszába 3-3 szeletre.

3. Kloffoljuk ki a szeleteket.

4. Egy tepsibe fektessunk 3 db csirkemellszeletet egymás mellé - pár cm távolság legyen koztuk -.

5. Ízlés szerint sózzuk és koménymaggal szórjuk meg.

6. Most jon a toltés, ez adja a kulonlegességét, a csirkemell egyik felére tegyunk 1 szelet paradicsmot, a másik felére pedig az apróra vágott gombát.

7. Amikor elkészultunk az egyik réteggel, tegyunk mindkét felére 1-1 szelet sajtot és helyezzunk rá egy újabb szelet csirkemell szeletet - a második szeletet nem kell fuszerezni -.

8. Kovetkezo lépésként megfordítjuk a toltés menetét és a paradicsmos csirkemell felére tesszuk a gombát, a gombás csirkemell felére pedig a paradicsom szeletet.

9. Ezt a réteget is lefedjuk sajttal.

10. Betesszuk a már 200 fokos sutobe és 30 perc alatt megsutjuk.

3 db toltott csirkemell lesz belole.

Fogyasztható: 1. szakasz

Koretet nem írtam, mivel az adott szakastól fugg.

Van egy recept, aminek egyenlore csak a hozzávalóit tudom elkuldeni, mivel a zselé még nem kotott meg és nem tudom vágni, bennt van a hutobe :):):) .

Almabefõtt szelet

Hozzávalók

20 dkg zabpehely

1 tojássárgája

3 evokanál édesítto

1,5 dl fehér joghurt

1 dl víz

1 csomag zselatin

2 db egész fahéj

7 dl víz

2 db alma

édesítto

1. Melegítsuk elo a sutot 200 fokra.

2. Egy tálba ontsuk bele a zabpelyhet és keverjuk ossze vele a tojássárgáját, édesíttot, joghurtot és a vizet.

3. A tésztát ontsuk bele egy sutotálba és tegyuk be a 200 fokos sutobe 20 percre.

4. Készítsunk házi almabefottet, vágjuk apró darabokra az almát.

5. Vegyunk elo egy edényt és tegyuk bele az apróra vágott almát, fahéjat és a vizet.

6. 20 perc alatt készre fozzuk.

7. Vegyuk ki az almadarabokat, mérjunk ki 4 dl almás - fahéjas levet.

8. Az almás - fahéjas levet ontsuk bele egy edénybe és tegyunk hozzá ízlés szerint édesíttot, keverjuk el és adjuk hozzá a zselatint - én olyan zselatint használok, amihez 5 dl víz kell, jelen esetben 4 dl-ert használok -.

9. A tésztára kanalazzuk rá a puha almát és ontsuk rá a zselatint - kulonlegessé tehetjuk a suteményt, ha színezett zselatint használunk -.

10. Tegyuk a hutobe, hogy a zselatin megdermedjen.

Számításom szerint 8 szelet lesz belole.

Fogyasztható: 1. szakasz

A sutotál méretét kuldom a kovetkezo levelemben.

Remélem elnyeri tetszésedet a receptek, nekunk nagyon ízlettek.

Míg el nem felejtem, a ligh-os pudingporok, édesítoszerrel használható az 1. szakaszban?

Udvozlettel és nagy tisztelettel: Roli

Válasz:

Kedves Roli!

Sajnos most nagyon el vagyok havazva, ezért még nem tudok érdemben válaszolni a leveledre. Elsõ, gyors átfutásra tetszenek a receptek, örülök a lelkesedésnek, és majd várom a többit. Remélem, jövõ7en már tudok hosszabban válaszolni.

Addig is szép napot!

Anna