Kérdés:
Kedves Anna!
Orulok, hogy tetszik Neked az otletem és ezáltal még nagyobb lelkesedéssel vetem bele magamat a receptírásba :):):).
Megszuletett a fejemben már tobb recept, de próbállok arra torekedni, hogy minél tobb recept besorolható legyen az 1. szakaszba is, így szuletett meg a Rostban gazdag túrógolyó, Különösen töltött csirkemell és az Almabefõtt szelet is.
A recepteket mindig letesztelem, így tudom meg, hogy kinek hogyan ízlik, általában a testvéremre osztom ezt a nagyszeru feladatot :), ez a 2 étel nagyon elnyerte tetszését és már kérdezte is, hogy mikor készíttem újra :):):) .
Igaz, írtad, hogy elosszor kuldjem el a receptet és utánna készítsem el, hátha kell rajta valamit változtatni, de, mivel nemsokára jon az írásbeli érettségik - március 11-tol -, ezért eléggé feszulten várom ezeket a napokat és muszály valamit csinállnom, hogy lekossem magamat.
Hát igen, ez az érettségi az egész osztály számára ,, megrázó ,, :):):) .
Úgyhogy elkészítettem ezt a 3 receptet, aminek a fotóit kuldom is neked.
Úgy próbálltam osszeállítani az alapanyagok adagjait, hogy beleférjen a konyvben leírtakhoz.
Rostban gazdag túrógolyó
Hozzávalók
4 evokanál zabkorpa
4 evokanál zabpehely
20 dkg túró
3 evokanál édesítto
3 dl tej
15 dkg kókuszreszelék
1. Amíg elkészítjuk a tésztát, vegyunk elo egy nagyobb edényt és forrósítsunk benne vizet - ebben fogjuk a gombócokat megfozni -.
2. Egy másik edénybe keverjuk ossze a tejet, zabpelyhet, zabkorpát és az édesíttot, fozzuk ossze pár perc alatt.
3. Amikor elkészult, tegyuk hozzá a túrót és jól keverjuk el.
4. 2 kanál segítségével formázzunk golyókat a tésztából és tegyuk bele a forrásban levo vízbe - célszeru a gombócokat rogton a vízbe formázni, ne kulon tálra, mivel eléggé puha tésztát kapunk -.
5. Amikor feljottek, fozzuk még 1 percig - célszeru rogton behempergetni a kókuszreszelékbe, mivel nagyon puhák, óvatosan dolgozzunk a gombócokkal -.
12 db gombócot tudunk készítteni.
Fogyasztható: 1. szakasz
Különösen töltött csirkemell
Hozzávalók
2 db csirkemell - kb. 30 dkg -
1 paradicsom
10 dkg kemény trappista sajt light
15 dkg gomba
só, koménymag
1. Melegítsuk be a sutot 200 fokra.
2. Mossuk meg a csirkemelleket és vágjuk el hosszába 3-3 szeletre.
3. Kloffoljuk ki a szeleteket.
4. Egy tepsibe fektessunk 3 db csirkemellszeletet egymás mellé - pár cm távolság legyen koztuk -.
5. Ízlés szerint sózzuk és koménymaggal szórjuk meg.
6. Most jon a toltés, ez adja a kulonlegességét, a csirkemell egyik felére tegyunk 1 szelet paradicsmot, a másik felére pedig az apróra vágott gombát.
7. Amikor elkészultunk az egyik réteggel, tegyunk mindkét felére 1-1 szelet sajtot és helyezzunk rá egy újabb szelet csirkemell szeletet - a második szeletet nem kell fuszerezni -.
8. Kovetkezo lépésként megfordítjuk a toltés menetét és a paradicsmos csirkemell felére tesszuk a gombát, a gombás csirkemell felére pedig a paradicsom szeletet.
9. Ezt a réteget is lefedjuk sajttal.
10. Betesszuk a már 200 fokos sutobe és 30 perc alatt megsutjuk.
3 db toltott csirkemell lesz belole.
Fogyasztható: 1. szakasz
Koretet nem írtam, mivel az adott szakastól fugg.
Van egy recept, aminek egyenlore csak a hozzávalóit tudom elkuldeni, mivel a zselé még nem kotott meg és nem tudom vágni, bennt van a hutobe :):):) .
Almabefõtt szelet
Hozzávalók
20 dkg zabpehely
1 tojássárgája
3 evokanál édesítto
1,5 dl fehér joghurt
1 dl víz
1 csomag zselatin
2 db egész fahéj
7 dl víz
2 db alma
édesítto
1. Melegítsuk elo a sutot 200 fokra.
2. Egy tálba ontsuk bele a zabpelyhet és keverjuk ossze vele a tojássárgáját, édesíttot, joghurtot és a vizet.
3. A tésztát ontsuk bele egy sutotálba és tegyuk be a 200 fokos sutobe 20 percre.
4. Készítsunk házi almabefottet, vágjuk apró darabokra az almát.
5. Vegyunk elo egy edényt és tegyuk bele az apróra vágott almát, fahéjat és a vizet.
6. 20 perc alatt készre fozzuk.
7. Vegyuk ki az almadarabokat, mérjunk ki 4 dl almás - fahéjas levet.
8. Az almás - fahéjas levet ontsuk bele egy edénybe és tegyunk hozzá ízlés szerint édesíttot, keverjuk el és adjuk hozzá a zselatint - én olyan zselatint használok, amihez 5 dl víz kell, jelen esetben 4 dl-ert használok -.
9. A tésztára kanalazzuk rá a puha almát és ontsuk rá a zselatint - kulonlegessé tehetjuk a suteményt, ha színezett zselatint használunk -.
10. Tegyuk a hutobe, hogy a zselatin megdermedjen.
Számításom szerint 8 szelet lesz belole.
Fogyasztható: 1. szakasz
A sutotál méretét kuldom a kovetkezo levelemben.
Remélem elnyeri tetszésedet a receptek, nekunk nagyon ízlettek.
Míg el nem felejtem, a ligh-os pudingporok, édesítoszerrel használható az 1. szakaszban?
Udvozlettel és nagy tisztelettel: Roli
Válasz:
Kedves Roli!
Sajnos most nagyon el vagyok havazva, ezért még nem tudok érdemben válaszolni a leveledre. Elsõ, gyors átfutásra tetszenek a receptek, örülök a lelkesedésnek, és majd várom a többit. Remélem, jövõ7en már tudok hosszabban válaszolni.
Addig is szép napot!
Anna