Kérdés:

Kedves Anna! Kipróbáltam egy új desszert receptjét az arányokat nem igazán tudom, de ha esetleg ti továbbfejlesztetitek egy jópofa édesség sülhet ki belõle. Az édesség 'vázát' a korpovit keksz adja meg. A túrót összekeverem pépesített eperrel (én fagyasztott epret olvasztottam fel mikróban), esetleg egy kis édesítõszerrel. Ezt követeõen veszek egy korpovit kekszet, megkenem a krémmel, ismét rakok rá egy szelet korpovit kekszet amire újabb réteg krém jön, amire ismét korpovit keksz kerül. Ezt követõen felolvasztok egy kis vajat, amibe belekeverek natúr kakaóport és édesítõszert, majd rácsorgatom a sütire, amely megszilárdul az édességen (ezért volt szükség a vajra). Ha az ember ügyes és jól csinálja, cukrászdába illõ desszertet kap, amely akár diszíthetõ is. Érdemes kicsit állni hagyni, hogy a keksz megpuhuljon:) Véleményem szerint ez több desszert alapja is lehet.:-)További jó munkát neketek! Üdvözlettel; Nóri

Válasz:

Kedves Nóri!

Köszönjük a receptet! :) Egyetlen probléma a Súlykontroll szempontjából a margarin, de megírtad, miért használtad fel hozzá. Az biztos, hogy foglalkozni fogunk a továbbfejlesztésével. :)

Cserébe én is ajánlok neked valami finomat (remélem szereted az összes alapanyagot): készíts el 0,5 liter sovány tejjel, édesítõporral 1 tasak csokipudingot. Közben forralj fel vizet, majd tegyél bele ízlés szerint édesítõt, és fél doboz rumaromát. Dobj bele mirelit meggyet vagy olyan gyümölcsöt, amit szívesen fogyasztasz. Egy kicsi jénai alját rakd ki pár szelet korpovit keksszel, majd locsold meg az édesítõs-rumaromás-meggy felével, majd öntsd rá a még meleg csokipuding felét, újra korpovit keksz, és a rumos meggy+csokipuding másik fele. Max. 60 g-nyi korpovitot használj fel hozzá. Hagyd kihûlni, majd tedd hûtõbe. 1 órát hagyd állni ott is, ezután fogyasztható. :) Nagyobb adag, többszörre fogyasztható, és a korpovit is garantáltan puha benne. Jó étvágyat hozzá!

Üdvözlettel,

Varga Anna