Kérdés:

Ha olívaolajban sütöm ki a tojásba és zabkorpába panírozott cukkínit, lelkiismeretfurdalás nélkül megehetem? Nem fogok tõle hízni?

Válasz:

Ez a forma ugyan jobb, mintha a fehérlisztbe és zsemlemorzsába forgatott változatot készítenéd, de azt mindenképpen tudatosítani kell magadban, hogy akár olívaolajban akár más növényi olajban sütöd ki a hagyományos módon (bõ zsiradékban), az semmiképpen nem fogyókúrás (hiába csökkenteted a szénhidrátok mennyiségét). Ennek az az oka, hogy rengeteg olajat szív magába (a zabkorpás bunda is), ezzel jelentõsen növeli a készétel energiatartalmát. Tehát, ha teheted, kerüld ki a bundázást, vagy ne hagyományos módon süssd ki, hanem a zabkorpás változatot tedd tepsibe, csak kevés olajjal locsold meg, és így készítsd el sütõben. Bár egy kicsit más íze lesz, mint a „tocsogós" cukkíninek, az élvezeti értéke így is magas.