Kérdés:

Azt szeretném megkérdezni,hogy olajos hal / természetesen lecsepegtetve az olajat róla / melyik szakaszban fogyasztható? A paradicsomos változat jobb az olajosnál?

Válasz:

Ha jól le van csepegtetve az olaj, akkor elsõ szakaszos. :) A gyári paradicsomos hal viszont sajnos nem elsõ szakaszos, mert a legtöbb cukrot is tartalmaz. De te magad is "elõ tudod állítani" a garantáltan elsõ szakaszos paradicsomos halat: vegyél olyan halat, amely saját lében van (vagy lecsepegtetett olajosat). Miközben lecsöpög, 100%-os paradicsomlevet ízesíts egy kevés édesítõvel, zellerzölddel, borssal, esetleg (ha szereted) angol zellerrel és/vagy karikára vágott, elõzõleg ecetben áztatott vagy nyers vöröshagymával. Ebbe a fûszeres paradicsomlébe keverd bele a halat, és hagyd állni a hûtõben pár órát. Jó étvágyat hozzá! :)