Kérdés:

Kedves Anna, A kérdésem az lenne, hogy az olyan ételeket, amiket eddig tejszínnel fõztem, teszem azt húsos raguk, azt jelenleg milyen hozzávalóval helyettesítsem, ha az elsõ szakaszban vagyok? Vagy egyszerûen várjam meg a másodikat, amikor már ehetek tejfölt is?

Válasz:

Kedves Flóra!

Az elsõ szakaszban natúr joghurtot szoktunk javasolni erre a célra, de ha a tejszín enyhén édeskés ízét szoktad meg, akkor a savanykásabb natúr joghurt nem biztos, hogy számodra ugyanazt az élvezeti értéket fogja nyújtani. Ezért azt javaslom, hogy várd meg a második szakaszt, és akkor már sovány tejföllel készítheted a megszokott ragukat. Sõt, ha találsz cukormentes, 10%-os zsírtartalmú tejszínt (ritka, de létezik) akkor azt is nyugodtan használhatod.

Üdvözlettel,

Varga Anna