Kérdés:

Kedves Anna! Csak pár napja kezdtem a programot, azonban tanácstalan vagyok, ugyanis fogalmam sincs mit értettetek a könyvben "ropogós kenyér" alatt. Az említett márkának(Wasa) is utánanéztem egy nagyáruházban, azonban nem találtzem! A kérdésem tehát, hogy mi ez a "ropogós kenyér" ami nem kétszersült és hol lehet beszerezni! A választ elõre is köszönöm! Eszter

Válasz:

Kedves Eszter!

A ropogós kenyér hasonlít az extrudált kenyerekhez, de mégsem teljesen az. Ugyanolyan hosszú, vékony szelet, mint az extrudáltak. A ropogós kenyér azért jobb, mert kisebb a glikémiás indexe, tehát kevésbé emeli meg a vércukorszintet. A Wasa kenyeren kívül még a Fazer Crispet tudom ebben a kategóriában megemlíteni. Nagyobb üzletekben hozzá tudsz jutni, én például a Kaiser's-ben szoktam venni, de Auchanban, Tesco-ban is biztosan ráakadsz a kenyér helyettesítésére szolgáló termékek közt.

Üdvözlettel, Varga Anna