Kérdés:

Kedves Anna! Lehet hogy már valakinek eszébe jutott a következõ finomság, de azért elküldöm neked:),; Az almát elõször félbevágom, majd megpucolom és kiveszem a közepét. Ezt követõen az almákat tepsibe rakom az üregükkel felfelé, majd fûszerezem õrölt fahéjjal és szegfûszeggel. A tepsibe öntök egy kevés vizet(esetleg fehérbort), hogy miután lefedtem fóliával, könnyebben párolódjon kb 170 fokon. Amikor már majdnem kész, kiveszem a sütõbõl, és mindegyik almára teszek egy szelet mozzarellát, majd visszateszem a sütõbe addig, míg a sajt megolvad, illetve megpirul. Én Korpovittal fogyasztottam, de talán köretnek sem lehet utolsó valamilyen hús mellé. A másik receptem nem tudom pontosan melyik szakaszban fogyasztható. A recept gyakorlatilag ugyanaz, csupán a töltelék más. Édesítõszerrel elkevert krémsajt, vagy mascarpóne, amelyet gazdagíthatunk mandulával, natúr pisztáciával, mogyoróval, továbbá aszalt gyümölcsökkel,citromhéjjal.

Válasz:

Kedves Nóri!

Köszönjük a finom receptet, ahogy idõm engedi, feltesszem a honlapra is. :))

Az elsõ recept elsõ szakaszban is fogyasztható, a második recept a sajtkrémtõl függõen második vagy harmadik szakaszos is lehet (pl. a mascarpone nagyon zsíros sajt, harmadik szakaszos alapanyag). Az olajos magvak miatt is a második szakasztól fogyasztható.

Ha bármilyen kérdésed felmerülne még, írj!

Üdvözlettel,

Varga Anna