Kérdés:

Nagyon köszönöm a gyors és kimerítõ válaszodat.
Még egy kérdés: tegnap láttam a dm-ben gyümölcscukrot, amivel sütni is lehet, arról mi a véleményed?
Vagy tapasztalataid alapján a mézzel is lehet helyettesíteni a cukrot sütésnél?

Válasz:

A gyümölcscukor megfelelõ alternatíva lehet a cukor helyettesítésére sütésnél. Ez lemaradt az elõzõ levelembõl: a gyümölcscukor kevésbé emeli meg a vércukorszintet, ezért szokták "diétás cukor"-nak is nevezni. Normál testtömegû cukorbetegeknek is ajánlani szokták cukor helyettesítésére. Sajnos az energiatartalomban szintén nincs nagy különbség a finomított cukorhoz képest. Az biztos, hogy a gyümölcscukor egy kipróbált cukorhelyettesítõ a süteményekben, sokszor a diabetikus cukrázdák termékeiben is ez található meg (a szorbit mellett). Ezért ha nincs kedved kisérletezni a mézzel, a gyümölcscukrot is nyugodt szívvel használhatod.