Kérdés:

Nehezen tudom megoldani, hogy egy nap délben is és vacsorára is mást egyek. Az befolyásol valamit, ha pl. délben és este is ugyanazt eszem? Persze este kevesebbet.

Válasz:

Természetesen befolyással van szervezetünk tápanyag ellátottságára ha ugyanazt ebédelünk, mint amit vacsorázunk, de ez csak abban az esetben lényeges, ha étrendünk mindig ugyanazokból az ételekbõl/alapanyagokból áll, és nem törekszünk változatosságra. Ha az étrended sokféle alapanyagot tartalmaz, amit ráadásul nem mindig ugyanúgy, hanem sokféleképpen készítesz el, akkor ez szinte garancia arra, hogy minden szükséges tápanyagot megkapjon a szervezeted.
Egy lényeges dologra figyelj azonban oda: vacsorára már az ebédnek csak azt a részét fogyaszd el, amely csak alacsony (azaz 30, és alatta) Súlykontroll indexû összetevõket tartalmaz.
Pl.: ha az ebéd:
Faszénen sült csirkemell, vadrizs, vegyes saláta (paradicsom, kígyóuborka, paprika, olívaolaj, fûszerek),
akkor a vacsora:
Faszénen sült csirkemell, vegyes saláta.