Kérdés:

Elõször örömömet fejezném ki, mert lassan a 21 napos diéta végére érek és az eredmény: -8 kg !!!!! (az I. szakaszban kb3-4 kg). A kérdésem a folytatásra vonatkozik. Lassan egy hónapja a program szerint eszek és borzasztóan hiányzik a kenyér. Én eddig sem fehér kenyéren éltem, szeretem a teljeskiõrlésû kenyeret. Van a táblázatban erre vonatkozó adat, de egy kicsit bõvebben érdekelne. Milyen arányú legyen a kenyér lisztaránya ? 100%ban barna liszt ? Ugyanez a rozskenyérnél? A másik kérdésem, hogy az általatok összeállított mintaétrendek a II. szakaszra vonatkoznak? A III. szakaszhoz nem találok segítséget ! Három naponta lehet fogyasztani magas indexû ételt? Egyet? Mikor tanácsos ? Ebédre ? Köszönöm elõre is a választ!

Válasz:

Kedves Andrea!

Elõször is gratulálunk az eredményhez! :)

A 21 napos után, ha elérted az áhított célt, akkor a Súlykontroll Program 3. szakasza szerint érdemes tovább étkezni, azonban ha tovább kívánsz fogyni, akkor a Program 2. szakaszától folytasd.

A Súlykontroll egyszerûen menüpontban megtalálsz a folytatással kapcsolatosan minden infót, érdemes átolvasni.

A mintaétrendek a 2. szakaszra vonatkoznak. Igen, a harmadik szakaszban 3 naponta 1, legfeljebb 2 adagnyi magas Súlykontroll Indexû alapanyagot lehet fogyasztani. Reggelire, tízóraira vagy ebédre is lehet, alapanyagtól függõen. Vacsorára ebben a szakaszban is 30 alatti alapanyagok felhasználását javasoljuk.

Elsõsorban olyan kenyérfélét kellene keresni, amiben nincs búzaliszt, de ha van is, akkor az teljes kiõrlésû legyen. Tudom, elég reménytelen vállalkozás, nehezen lehet találni ilyet. Második szempont az lenne, hogy ha már van benne, akkor semmiképpen ne elsõ helyen legyen felsorolva az alapanyagok közt, mert ez azt jelenti, hogy abból van benne a legtöbb. Jó választás a zabliszttel és/vagy durumliszttel és/vagy tönkölybúzaliszttel és/vagy rozsliszttel készült kenyerek fogyasztása. Ezek is lehetõség szerint teljes kiõrlésûek legyenek.

Van a honlapon egy "tudtad?" rovat, fent a vízszintes sorban, piros háttérrel kiemelve. Ebben a rovatban legutóbb pont a gabonafélékrõl írtam, olvasd el, biztosan ebben is találsz válaszokat.

Ha van még kérdésed, írj!

További sok sikert és kitartást!

Üdvözlettel,

Varga Anna

ui.: Majdnem elfelejtettem: ha nincs ellene kifogásod, akkor Szandi asszisztense Ádám Boglárka felvenné veled a kapcsolatot egy interjú erejéig, mert szívesen feltennénk a sikeredet a honlapra cikként. Ha hozzájárulnál, akkor Bogi keresni fog mailen, és elkéri majd a telefonszámodat, hogy fel tudja tenni a kérdéseit (pl. hogy mi volt nehezen betartható, hogy érezted magad a program alatt, stb.). Várom a válaszod! (Akár fényképet is fel tudunk rakni, de persze nem muszáj, ha nem szeretnéd).