Zabos bucik
HOZZÁVALÓK
350 g zabpehelyliszt
125 ml fehér joghurt
1 tojás
20 g szezámmag
100 ml tej
20 g élesztõ
3 kávéskanál zabkorpa
2 evõkanál zabpehely
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2 vegetáriánustápérték 1 adagra számolva: energia: 306 kcal
fehérje: 13,3 g
szénhidrát: 44,3 g
zsír: 8,2 g
ELKÉSZÍTÉS
A Súlykontroll Program 2. szakaszától fogyasztható
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást. A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zebpelyhet, jól keverjuk össze. Langyos tejbe tegyük bele az élesztõt és jól keverjük össze. Az élesztõs tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, állítsuk össze a tészta végleges formáját. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet, ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni. 6 db bucit formálunk belõle, majd a kész tésztabucikat beletesszük egy sütõpapírral bélelt tepsibe. Melegítsük fel a sütõt 200 fokra, és tegyük bele a bucikat 30-35 percre.
A receptet Magyar Roland küldte. Köszönjük!