Vissza

Rakott karfiol szárnyashússal

HOZZÁVALÓK
.mirelit karfiol 250 g
.joghurt 100 g
.pulykahús 100 g
.bulgur 35 g
.vöröshagyma 20 g
.olaj 7 ml
fokhagyma 2 g
.só
.õrölt fehérbors
fûszerpaprika
TULAJDONSÁGOK
Súlykontroll szakasz: 2
ELKÉSZÍTÉS
A karfiolt sóval, ételízesítõvel roppanósra pároljuk. Közben az olívaolajon megfuttatott vöröshagymán átpirítjuk a darált pulykahúst, majd fûszerpaprikával, borssal, fokhagymával puhára fõzzük. Ha elkészült, összekeverjük a kifõzött bulgurral. A sütõ tepsit vékonyan kiolajozzuk és alulra egy réteg karfiolt teszünk, majd a húsos, bulgur-os töltelék és újra a karfiol következik. Tetejét joghurttal meglocsolva sütõben szép pirosra sütjük.