Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

XBODY

A cikk megjelenési deje: 2010.10.18. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
xbody2.jpgMinimális idõráfordítással maximális edzéshatás a lehetõ legrövidebb idõ alatt. Váratlan találkozás, váratlan élmények az edzõtermeket kevésbé, viszont az érdekes edzésmódszereket annál jobban kedvelõknek. Egy alternatívát nyújtó eszköz a kevés szabadidõvel rendelkezõknek, az edzéseikbe új impulzust becsempészõknek, valamint a sérülésükbõl épp felgyógyulóknak is. Ez az xBody!
ÁRAM - OLTATÁS

Az xBody lényegében egy ûrruhához hasonlatos alkalmatosság, mely régi jó barátunkat, az elektromos áramot hívja izmaink, és ez által testünk átváltozásához segítségül.

Az elektromos áram emberre gyakorolt hatásait már a huszadik század elején górcsõ alá vették, a negyvenes - ötvenes években pedig már elõszeretettel használták az élsportolók teljesítményének növelésére. A fejlõdés csúcsát a kilencvenes évek jelentették, amikor is EMS technológiát használó gépek új generációi láttak napvilágot német mérnököknek köszönhetõen. A jelenlegi izom stimulációs eszközök már kis erõsségû váltóárammal veszik célba testünk számtalan pontját, feszítik meg izmainkat és okoznak egy maximálisan biztonságos és hatékony edzésingert szervezetünkben. Az EMS technológia az ûrhajózás és az élsport után beköltözhet a mi kis életünkbe is, egy újabb alternatívát nyújtva „tökéletes" alakunk eléréséhez.

xbody3.jpgAz EMS technológia intenzív izommunkára ösztökéli a testet, ami egy súlyzós, ellenállással végzett edzésre hasonlít, ám annál rövidebb idõ alatt, ízületi terhelés nélkül, a felszíni és mélyizomzat egyidejû stimulálásával dolgoztatja meg az izmokat. A módszer az élsportban, az orvosi rehabilitációban, a prevencióban és a mindennapi edzésekben ugyanúgy alkalmazható, és mindenkinek lehetõséget biztosít arra, hogy olyan teljesítményt produkáljon, ami máskülönben csak sokévnyi megfeszített munkával érhetõ el.

 

HOGY MIÉRT EMeSe?

Mert akár egy sokoldalú nõ, szinte mindenben segítõ kezeket nyújthat. A teljesség igénye nélkül nézzük, milyen hatást is gyakorol testünkre / szervezetünkre.
• Célzott izomépítés: a testre pontosan felfekvõ elektródáknak köszönhetõen minden impulzus pontosan célba talál, így nincs rosszul végrehajtott gyakorlat.
• Izomzat egyensúlyának kialakítása: a külsõ impulzusok elõsegítik, hogy testünk "gyengébb láncszemei" is könnyen fejlõdhessenek.
• Ízületek terhelésének kiküszöbölése: mivel az elektromos impulzus célzottan az izomra hat, a súlyzós edzésekrõl ismert ízületi terhelés veszélye elhárul.
• Kis idõráfordítás: mivel szinte a teljes izomzatot egyszerre tudjuk dolgoztatni, az edzésre fordítandó idõ mindössze 15-20 percre korlátozódik.
• A környezõ szövetek jobb vérellátása: az izompumpa a cellulitisz elleni küzdelem egyik leghatékonyabb módja.
• Zsír csökkenése: a hatékony erõsítõ edzés igazi kalóriaégetõ kemencévé változtatja a szervezetet.
• Jobb közérzet és testtartás: az elektromos impulzusok képesek elérni, és megdolgoztatni a mélyebben fekvõ tartóizmokat is.
• Csökkenõ hátfájás: az edzõmellénybe szerelt elektródák segítségével megerõsödnek a gerinc menti izmok, így kiküszöbölhetõek a gyenge tartóizmoknak köszönhetõ panaszok.
• Csontritkulás, csonttörések megelõzése: a nehezebb izomzat arra kényszeríti az õket tartó csontokat, hogy megvastagodjanak, így erõsebbek és ellenállóbak lesznek.
• Személyre szabott, diszkrét edzésprogram: minden izomzatot a számunkra legmegfelelõbb módon terhelhetünk ráadásul anélkül, hogy bárki láthatná, mekkora ellenállással dolgozunk.

 

xbody.jpgAz xBody az EMS technológia alkalmazása révén lehetõvé teszi, hogy ne kelljen órákat az edzõteremben töltenünk és mégis megvalósuljanak a súlyzós edzéseket jellemzõ pozitív élettani hatások szervezetünkben. Segítséget nyújt nekünk izmaink tónusának javításához, a csontritkulás és idõskori izomvesztés elkerüléséhez, az izom erejének növekedésével ízületeink kollagén termelésének fokozódásához, valamint élvezhetjük a jól végzett munka gyümölcsét is, a 24-48 órás utó zsírégetõ hatást! Arról már nem is beszélve, hogy jelentõsebb izomtömeggel megáldva testünk egy valódi kalóriaégetõ gépezetté, kemencévé változik, mely hosszútávon garantálja számunkra az egészséges külsõt és jó megjelenést! Váratlan találkozás - váratlan élmények!

 

„Váratlan találkozás, váratlan élmények! Ez az, ami elsõsorban eszembe jut az X-Body kapcsán. Nem hittem volna, hogy közel tíz éves edzõi és húsz éves sportolói múlttal bármilyen eszköz meglepetést tud okozni, no és ekkora fájdalmat. Bevallom, elõször kétkedve szemlélgettem a fogason lógó, ûrruhához hasonlatos "valamit" a belõle kilógó drótokkal és belebújva is még mindig olyan érzésem volt, mint valami ûrturistának. Ennek megfelelõen nagy izgalommal töltött el az elõttem álló "ismeretlen". Az elsõ impulzusok után a félelmem elmúlt, helyébe a küzdelem lépett. Eddig azt hittem, egy szimpla guggolás, vagy egy karhajlítás-nyújtás túl nagy problémát nem jelenthet, de X-Body-ba bújva mindezt át kellett értékelnem. Alig húszpercnyi edzés és "áram-oltatás" után úgy éreztem magam, mint egy kiadós aerobik nap, vagy edzõtábor végén. Minden izmom fáradtságot jelzett és pihenõt kért. Mondták, hogy fájni fog. Nem hittem. De már másnap reggel gyanús jelek kezdtek gyülekezni a testemben és az X-Body-s edzés után két nappal átéltem életem eddigi legkomolyabb farizomlázát, emellett napokig szinte minden percben tisztában voltam azzal, hol is van a tricepszem."

 

Szalka Andrea (személyi edzõ)

 www.szalkaandi.hu