Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Hogyan készíts Valentin-napi vacsorát?

A cikk megjelenési deje: 2011.02.11. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

valentin_nap.jpgKözeledik a Valentin-nap. Ilyenkor remek meglepetést jelenthet a szeretett férfiú számára, ha meglepjük egy kis finomsággal. Összeválogattam olyan recepteket, amiket valószínûleg a nagy Õ is kedvelni fog, ráadásul neked se kell felfüggesztened a diétádat.



Brokkolikrémleves sajtkockákkal

A brokkolit a legtöbb férfi nem kedveli túlságosan, de krémleves formájában, szinte valamennyi hajlandó elfogyasztani, sõt kifejezetten szereti. Ráadásul ezzel a fogással nagyon gyorsan végezhetsz, hiszen hihetetlenül egyszerû.

 

brokkoli.jpgA brokkoli egészséges és kalóriaszegény is. Ez saját receptem, remélem, ízleni fog.
Én egyszerre meg szoktam fõzni 1 kg fagyasztott brokkolit. Ebbõl valószínûleg marad másnapra is. Öntsd bele egy nagy fõzõedénybe és önts rá annyi vizet, hogy kb. a feléig lepje el. Ne tegyél hozzá túl sok vizet, mert akkor nagyon híg lesz, ráadásul olvadáskor még a brokkoli is fog engedni magából vizet. Ezután tedd fel fõzni fedõvel lefedve. Rakj a vízbe fûszerkeveréket, jó sokat, hogy ízes legyen. Kb. 5-10 perc múlva kész is van. Ezt úgy tudod megnézni, hogy egy villát beleszúrsz az egyik brokkoliszárba. Ha könnyedén bele tudod szúrni, akkor is. Ezután öntsd turmixgépbe. Én nem szoktam az egészet átönteni, mert szeretem, ha marad pár egész brokkolidarab a levesben, de ez már ízlés dolga. Turmixold le, majd öntsd vissza a lábosba. Önts hozzá kb. 2-4 dl tejszínt (én 10%-os zsírszegény tejszínt szoktam használni)- attól függõen, hogy milyen sûrûre szeretnéd-, majd állandó keverés mellett forrald fel, majd elzárhatod.

 

Mielõtt tálalod, szórj a tányérba kockákra vágott zsírszegény sajtot. Erre öntsd rá a levest.
Egy szép fehér tányéron gyönyörûen néz ki.

 


Paradicsomos csirkemell szívtésztával

pasta.jpgMár számos boltban árulnak szív alakú durumtésztákat. Remekül néz ki, ráadásul igazán különleges. A durumtészta tápláló, alacsony glikémiás indexû élelmiszer, ami garantálja, hogy sokáig tele fogjátok magatokat érezni tõle. Hosszantartó energiát biztosít.

Ha sikerült beszerezned, akkor indulhat is a fõzés.
Tedd fel klasszikus módon- sós, olajos vízben fõni a tésztát. Eközben a csirkemellet vágd apró darabokra (egy csirkemell elég lesz kettõtöknek). Egy serpenyõbe önts pár csepp olívaolajat, és ha fölmelegedett tedd bele a csirkemellkockákat. Pirítsd meg õket picit. Ha megpuhultak, akkor önts hozzá paradicsomsûrítményt. Keverd össze, majd ízesítsd borssal, sóval, bazsalikommal és oregánóval. Én még szeretek belerakni fokhagymát is, de ezt Valentin- napon mindenképp hagyjátok ki!Tálaláskor szedd a tányérra a szív alakú tésztákat, majd adagolj középre a paradicsomos csirkébõl, a tetejére reszelj parmezán sajtot.

Gesztenyeszív

 

Vegyél 1 csomag natúr gesztenyemasszát. Olvaszd fel, és ízesítsd édesítõszerrel, vanília és rumaromával.
Ezt keverd össze 5 dkg margarinnal és kb. 10-15 db korpás darált keksszel. A masszából formálj szívecskéket.
Ha nem elég szilárd, akkor rakj bele még daráltkekszet. A felét bemárthatod olvasztott étcsokiba, így nagyon szép lesz.

 

Remélem, ügyeskedtek majd a konyhában és mindkettõtöknek remek élményt jelentenek majd ezek a receptek. Mindegyik pár perc alatt elkészíthetõ, könnyû, de tápláló.
Jó étvágyat hozzá!

Kovács Judit
dietetikus