Archívum

VÁLOGASS FOLYAMATOSAN BŐVÜLŐ KÍNÁLATUNKBÓL,
MIND MAGAD, MIND CSALÁDTAGJAID SZÁMÁRA!
RENDELD HÁZHOZ FITNESS KONYHÁNK FINOMSÁGAIT!
ISMERKEDJ MEG AZOKKAL A SPORTOS ÉLETMÓDHOZ
KAPCSOLHATÓ TERMÉKEKKEL, AMELYEKET HASZNÁLOK!
KUKKANTS BE ÚJ WEBSHOPUNKBA!
AZ EGÉSZSÉG NAGY KINCS, MEGŐRZÉSÉHEZ TENNI KELL,
EBBEN NYÚJTOK SEGÍTSÉGET SZÁMODRA!
ISMERKEDJ MEG A SÚLY-KONTROLL PROGRAMMAL!

Egészséges élet, egészséges táplálkozás

A cikk megjelenési deje: 2008.05.15. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
megjelent.2.jpgJonny Bowden könyve humoros, élvezetes stílusban szól arról, hogy mit együnk egészségünk megtartása, illetve javítása érdekében.A rendkívül olvasmányos tájékoztató jellegû kiadvány hasznos tudnivalókat tartalmaz, melyek új információkkal is ellátják az olvasót, oly módon, hogy tudományos kísérletek sorozatain keresztül vezeti be a fogyasztókat a táplálkozástudomány rejtelmeibe.

 

Akár kézikönyvként is alkalmazható, hiszen a fejezetrõl, fejezetre megszerzett ismeretek birtokában segít megfelelõ döntéseket hozni annak érdekében, hogy egészségesen táplálkozzunk.

 

A szerzõ mindjárt az elején közérthetõen fogalmazza meg azokat a legfontosabb tényezõket, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a táplálkozásról kialakult nézeteink helyére kerüljenek. Rámutat arra, hogy például glikémiás index azt jelenti, hogy egy adott étel milyen mértékben emeli meg a vércukorszintet, amelynek ismeretére elsõsorban a cukorbetegség, vagy akár a szívbetegségek megfelelõ kezelése miatt van szükség.
A zsírok különbözõ formában fordulnak elõ, és ezeknek különbözõ hatása van egészségünkre, éppen ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy szervezetünknek egyaránt szüksége van telített és telítetlen zsírsavakra is.
Fontos tudni, hogy a koleszterin létfontosságú az emberi szervezet számos alkotó eleme számára, ily módon nyilvánvaló, hogy koleszterin mentesen nem szabad étkezni. A rostban gazdag étel hosszabb ideig eltelít és általában kevesebb kalóriát tartalmaz, amely elengedhetetlen szempont a testsúly csökkentésben.
Az oxidáció súlyos károsodást okozhat a sejteknek és a szerveknek, az antioxidánsok azonban segítenek megküzdeni ezzel a folyamattal.

 

Alaptételként fogalmazódik meg a könyvben, hogy ételünk minõsége, amit elfogyasztunk, annak a tápláléknak a minõségétõl függ, amit az állat elfogyaszt, vagy amilyen talajon, illetve természetes körülmények között termesztették.

 

A szerzõ egyértelmûen leírja, hogy a könyvben megjelenõ információk tájékoztató jellegûek és nem nélkülözik a szakemberektõl kapott tanácsokat.

 

Korunk népbetegségei egészséges táplálkozással megelõzhetõek lennének, továbbá helyes étrend összeállításával és alkalmazásával a már kialakult betegségeket megfelelõ módon lehetne befolyásolni. Mindezek értelmében kortól és nemtõl függetlenül ajánlható a könyv mindenkinek, aki egészsége érdekében tudatosan szeretne táplálkozni.