Kérdés:

Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a könyvben emlegetett "ropogós kenyér" megegyezik a pirítós kenyérrel? Illetve, a fehér kenyér hízlal, de pirítva nem?

Válasz:

Nem, nem egyezik meg a fehér kenyérbõl készült pirítóssal. Ezen általában a Wasa kenyeret értjük, ami egy kenyérhelyettesítõ. Formára és nagyságra az Abonetthez hasonló. Ha az összetételére is kiváncsi vagy, akkor ezen a honlapon megtalálod: http://www.wasa.com/wasa/smpage.fwx?page=169&main=products

A fehér kenyér a magas glikémiás indexû búzaliszt miatt nem kedvezõ fogyókúrában, illetve a fehér kenyerek alacsony rosttartalma miatt. Ha pirítóst készítesz belõle az pl. gyomorkímélõ, de ugyanúgy hízlal, mint frissen. Ha kenyeret szeretnél választani, és nem kenyérhelyettesítõt (a Súlykontroll második szakaszától már megteheted), akkor pl. az alacsony glikémiás indexû zablisztõl, durumlisztbõl illetve tönkölybúzalisztbõl készült teljes õrlésû változatokat ajánljuk: kedvezõbb a vércukorszintre és több rostot tartalmaz, így kevesebb tápanyag fog felszívódni belõle, és az emésztést is rendben tartja.